Dáár gaat mijn hart van dansen

Dáár gaat mijn hart van dansen

Jaja daar ben ik weer. Vakantie achter de rug en weer met een frisse moed verder met dit unieke avontuur. Op weg naar de opening van zorgvilla Bestevaer.

En een avontuur dat is het! Er zijn zoveel mooie zaken die ik op de weg naar de opening toe mag ervaren en ontdekken. Als je een paar weken niet bij de villa bent geweest dan zie je nog beter hoe mooi de bouw vordert. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Ook tijdens de bouwvak wordt er zelfs verder gewerkt. Dit gebeurt om alle deelplanningen weer op elkaar aan te laten sluiten, af te stemmen en zo op schema te blijven.

Het gaat hard met bewoners én mijn dreamteam

In totaal komen er (maar) 30 appartementen in de zorgvilla. Daarvan zijn er al een aantal definitief verhuurd vanaf de opening en staan er ook al een flink aantal in optie. Het gaat hard en dat is uiteraard superfijn voor onze bewoners. En ook voor mijn hele nieuwe dreamteam van collega’s.

Ik ben inmiddels gestart met de sollicitatiegesprekken voor alle functies. Dagelijks komen er nog sollicitaties binnen maar ik ben gestopt voor de eerste selecties bij de 730 (!) brieven die we tot 1 augustus hebben mogen ontvangen. Ik heb deze allemaal persoonlijk doorgenomen en hiervan komen er dus een aantal werken in Bestevaer.

Dáár gaat mijn hart van dansen

Zoals jullie wellicht weten gaan we gefaseerd bewoners laten instromen en stemmen we daar onze collega’s op af. Dit doen wij om ondanks de opstartuitdagingen toch onze kwaliteit van zorg en dienstverlening te kunnen waarborgen. Het is mooi om te zien dat er zoveel betrokken mensen zijn die onze bewoners een hele mooie tijd willen geven en vanuit hun hart werken.

Kijk, en dáár gaat mijn hart van dansen. Dit is wat wij willen en waar we voor staan. Samen wonen als bewoners. Samen werken als collega’s. Samen zorgen voor een goede sfeer onder onze bewoners en met ons als collega’s. Zo gaan en willen we dit doen. Zorgvilla Bestevaer wordt een warm thuis.

Een goede match is van groot belang

Judith en ik gaan nog steeds op huisbezoeken en stemmen dan de wensen en mogelijkheden met de geïnteresseerden af. Zo ontstaat er een open en eerlijk gesprek waarin gekeken wordt of zorgvilla Bestevaer de juiste plek is om te komen wonen. Dit is altijd maatwerk, want ieder mens is uniek. We zijn ons terdege bewust dat het een immense stap is om te moeten verhuizen. Hier steken wij graag tijd in, want een goede match is voor alle partijen van groot belang.

Even geduld a.u.b.

17 september is de eerste open dag. En omdat we zoveel aanmeldingen hebben, moeten veel mensen nog even geduld hebben. Het is helaas nog niet mogelijk dat er ook andere belangstellenden dan (potentiële) bewoners en hun naasten op die dag aanwezig zijn. Het is een bouwterrein, dus we kunnen nog geen massa’s ontvangen.

Uiteraard komt er nog een andere open dag voor de familie, buurtbewoners, ondernemers, enzovoort. Dan is de zorgvilla ook weer verder in zijn bouw en valt er nog meer te zien. Ik snap best dat dit een teleurstelling kan zijn, want velen vragen al aan mij wanneer ze mogen komen kijken. De nieuwsgierigheid begint de overhand te krijgen maar het komt goed. Toch nog wat geduld opbrengen dus, maar dan kunnen we ook vol trots iets unieks in de Zaanstreek laten zien.

Inge Blom – Locatiemanager zorgvilla Bestevaer Assendelft