Chef’s table | aanschuiven bij de Chef-kok

Chef’s table | aanschuiven bij de Chef-kok

Dat het in zorgvilla Craenenbroeck om persoonlijke aandacht gaat, dat blijkt in de meest uiteenlopende zin. Deze cultuur van het ‘in de watten leggen’ van onze bewoners wordt zeer gewaardeerd onder de bewoners en ook breed gedragen onder het personeel.

Het maakt het voor bewoners prettig leven omdat zij zich gehoord voelen en het maakt het voor medewerkers prettig werken omdat dit nu eigenlijk is waarom zij in de zorg zijn gaan werken. Zij hebben immers niet gekozen voor de zorg om een stopwatch-cultuur die in andere zorgorganisaties geldt. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Deze aangename cultuur begint zich na een jaar ook vanzelfsprekend verder te ontwikkelen. Bewoners en medewerkers gaan op eigen wijze om met de ruimte die geboden wordt en komen steeds vaker zelf met leuke initiatieven die ‘zorg met aandacht’ een extra dimensie geven.

Een prachtig recent voorbeeld van deze gastvrije zorg is de Chef’s table. Een mooi ingedekte tafel midden in de keuken van de Chef-kok! Bewoners eten in tweetallen een avondje mee in de keuken en kunnen zo vanaf de eerste rang meemaken hoe het diner wordt gemaakt. In de keuken kan men horen, zien, ruiken en proeven hoe de gerechten tot stand komen en de Chef-kok komt deze hoogstpersoonlijk opdienen! Een totaalbeleving die het diner “echt af maakt”, aldus één van de bewoners.

Vanaf de Chef’s table kunnen de bewoners Chef-kok Mike alles vragen wat zij maar willen weten over zijn passie in de keuken van de zorgvilla. Speciale aandacht voor de bewoners op een plek die aanvankelijk niet zo toegankelijk was, het terrein van de Chef is immers een werkruimte. Na de eerste avond was de Chef’s table dan ook verder de hele week volgeboekt!

 

We hebben Chef-kok Mike ook nog even gevraagd hoe hij het vindt: 

“Bewoners in de keuken laten eten vind ik erg leuk! Ik leer de bewoners zo beter kennen en zij krijgen zo een beeld van hoe efficient de keuken samen met de bediening werkt. Het is hard werken in de keuken, maar enorm dankbaar!”

ChannelImages
czowOiIiOw==