Bewegen is gezond

Bewegen is gezond

Bewegen is gezond, dat weet iedereen. En toch is het niet altijd makkelijk om hiermee aan de slag te gaan. Binnen de zorgvilla lijkt dit probleem echter helemaal niet te bestaan. Ik durf zelfs te beweren dat de beweegactiviteiten (wel 5x per week) de meest bezochte activiteiten in de villa zijn.

Iedere ochtend, na de koffie rond kwart over elf, starten we met bewegen onder begeleiding van de activiteitenbegeleiders. En ondanks de respectabele leeftijd van de bewoners wordt er gewoon erg hard gewerkt. Samen rekken en strekken, met gewichten, evenwichtsoefeningen en ga zo maar door.

Niet alleen is dit fysiek belangrijk. Ook het mentale aspect is van groot belang. Het geeft namelijk structuur aan de dag en het maakt iedereen soepeler, waardoor dit op haar beurt resulteert in langere zelfredzaamheid. En dát is dan weer goed voor het zelfbeeld. En daarbij stimuleert het ook nog het contact met medebewoners.

Dat zijn dus véél vliegen in één klap. En in de zomer komt er nog een ‘extra vlieg’ bij, namelijk het bewegen in de buitenlucht.

Wij zien het op een respectvolle, gezonde manier in beweging krijgen en houden van onze bewoners als één van de belangrijke punten van de zorg in de zorgvilla.

(Foto: Corine Zijerveld)