Bestemmingsplan zorgvilla Vesper Heiloo akkoord

Bestemmingsplan zorgvilla Vesper Heiloo akkoord

Goed nieuws voor onze tweede zorgvilla in Heiloo: zorgvilla Vesper. Het bestemmingsplan is gisteravond in de gemeenteraad met 15 tegen 3 stemmen overtuigend aangenomen. Nu het bestemmingsplan is vastgesteld zal de beroepstermijn op dit besluit op korte termijn in gaan. We verwachten dat rond Kerst dan ook alles rond is.

Na de aanvankelijke goedkeuring van de plannen in juli door de welstand en stedenbouwkundige commissie, maakt dit de weg vrij voor de realisatie van de nieuwe zorgvilla aan de Westerweg. Op de locatie waar nu nog het pand van Sauna Het Vennewater staat, wordt een nieuwe villa gebouwd. Het architectonische ontwerp past in de stijl van de bebouwing aan het lint van de Westerweg.

Geheugenproblematiek

De vrijstaande villa wordt specifiek ingericht voor bewoners met geheugenproblematiek. Zorgvilla Vesper Heiloo zal 24 zorgappartementen van verschillende omvang huisvesten. Met een ruime tuin, een dubbel uitgevoerde woon- en eetkamer met rustige zithoekjes en veel daglicht. De villa bevat duidelijke structuren en vertrouwde elementen van vroeger. In villa Vesper is het voor echtparen mogelijk om samen te blijven wonen.

Judith en Tom Veldt, oprichters van Van Hollant zijn zeer verheugd met de huidige ontwikkelingen. Met name omda de eerste zorgvilla in Heiloo –Craenenbroeck– reeds over een lange wachtlijst beschikt. “Stuk voor stuk toekomstige bewoners die, gezien de zorgvraag, het liefst onmiddellijk zouden willen intrekken. Deze zorgvraag is vaak zo schrijnend dat wij met alle liefde direct een extra verdieping of vleugel zouden willen aanbouwen. Maar helaas is dat, gezien de kleinschaligheid en beschikbare mogelijkheden ter plaatse, niet mogelijk.”. Met de nieuwe zorgvilla kan een groot deel van deze wachtlijst worden voorzien van de zorg die zij verdienen.

Een groter plan

De uitbreiding naar een tweede locatie in Heiloo staat niet op zichzelf. Van Hollant heeft eerder dit jaar het monumentale pand Wittenburg in Stompetoren aangekocht. Daar zijn inmiddels de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de renovatie en ombouw tot zorgvilla. Het plan is deze nieuwe locatie in de eerste helft van 2021 te openen.

Eveneens wordt in Assendelft op dit moment de grond bouwrijp gemaakt voor een Zaanse zorgvilla. Deze moet eind 2021 de deuren gaan openen.

Het ligt dan ook in lijn der verwachting dat zorgvilla Vesper Heiloo in 2022 haar eerste bewoners kan ontvangen.